Telítődtek a kórházak – Megjelent a Nyomtass Te is! legújabb száma

Megosztás

Míg a kormány bizakodó a kórházak terheléséről, az orvosi kamara tapasztalatai teljesen más képet mutatnak a valóságról -derül ki a Nyomtass Te is! legújabb számából.

Nincs elég intenzív terápiához értő orvos, ápoló. Nem is képezhetők ki gyorstalpaló tanfolyamokon, a nem hozzáértő szakszemélyzet pedig még ronthat is a betegek állapotán – állítja a Magyar Orvosi Kamara legfrissebb jelentése.

A kamara szerint átlagosan egy szakképzett ápolóra most 6-10 intenzív osztályos, akár lélegeztetőgépen lévő beteg esik. Egy pécsi professzor a héten arról beszélt, hogy egy ideális világban a nővér-beteg arány intenzív osztályon 1:1, legfeljebb 1:2 arány lehetne. Nagy kompromisszumok árán 1:3, drámai helyzetben 1:6, de az már tényleg az ellátás megfelelő minőségének a határa.

Ha szeretne még hasonló tartalmakat látni, akkor látogasson el a nyomtassteis.hu weboldalra, ahol minden lapszámot ingyen elolvashat! Aki úgy gondolja, hogy ezekről a hírekről másoknak is értesülniük kell, annak csak annyi dolga van, hogy több példányban kinyomtatja vagy lefénymásolja, majd tovább terjeszti ingyenesen. 

Kapcsolódó cikkek